niedziela, 3 listopada 2013

Skorupki jajek dla zdrowych włosów

Mało kto wie, że skorupki jaj kurzych są skarbnicą ok. 25 minerałów. To z najlepsze źródło wapnia. Organizm ludzki jest w stanie przyswoić ok. 90 % tego związku.
Skorupki z jajek są świetnym sposobem na  łamliwości włosów i paznokci a także w chorobach takich jak osteoporoza, zaparcia a nawet w astmie. Skorupki posiadają cynk, fluor, siarka, żelazo, krzem i molibden. Skorupki mają podobny skład jak nasze kości i zęby. Wzmacniają tkankę kostną, jak również pomagają usuwać z organizmu pierwiastki promieniotwórcze. 


Jak zatem jeść skorupki jajek?

Skorupki należy zanurzyć na 5 minut we wrzątku. Następnie odcedzić i pozostawić do wyschnięcia. Na koniec zmielić w maszynce do kawy. Spożywać codziennie od 0,5 -1 g dodając do twarogów, jogurtów, płatków śniadaniowych.

Dzięki nim będziesz mieć bujną i lśniącą czuprynę bo nic nie działa najlepiej na nasz wygląd jak wspomaganie go od środka! 

A z resztą jajka na pewno wiecie co zrobić:) bo pewnie każda z was zna maseczkę z żółtka i nafty prawda?:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz